Viitorul Zalău, rezultate peste aşteptări la Cupa „Fragaria”

Prezentă pentru a cincea oară în acest an la Cupa „Fragaria”, Viitorul Zalău a obţinut cele mai bune rezultate de când participă la turneul din Slovacia

Considerat unul dintre cele mai puternice turnee de fotbal din Europa la nivel de copii şi juniori, Cupa „Fragaria”, turneu desfăşurat săptămâna trecută în Slovacia, a adunat şi în acest an la start un număr impresionant de echipe, 205 formaţii din 19 ţări: Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Belarus, Cehia, Estonia, Spania, Croaţia, Ungaria, Lituania, Letonia, Macedonia, Olanda, Polonia, Rusia, Slovenia, Slovacia, Serbia şi Ucraina. Ţara noastră a fost reprezentată de 16 cluburi, printre care şi Viitorul Zalău, care a fost prezent la turneul din Slovacia cu patru grupe: Under 8, Under 10, Under 11 şi Under 13.
Cele mai bune rezultate au fost înregistrate cu grupa de copii născuţi în 2004, echipa antrenată de Daniel Sabou jucând finala mică. La această categorie au participat 26 de echipe, împărţite în trei grupe, Viitorul Zalău făcând parte din Grupa B, alături de alte şapte echipe. La finalul meciurilor din faza grupelor, echipa zălăuană s-a clasat pe locul trei, înregistând patru victorii, o remiză şi două înfrângeri. În optimile de finală, Viitorul a întâlnit FC Tigrid Tallinn, de care a dispus cu scorul de 2 – 1. Zălăuanii au obţinut o victorie cu acelaşi scor şi în faza sferturilor de finală, în faţa celor de la Dinamo Minsk. Puştii lui Sabou s-au oprit însă în semifinale, pierzând cu scorul de 3 – 0 în faţa unei alte formaţii din România, Atletico Arad. Viitorul a jucat finala mică, în faţa celor de la Avangard Kursk, pe care a pierdut-o cu scorul de 2 – 1.
La categoria 2002 au participat 37 de echipe, Viitorul Zalău terminând pe primul loc în Grupa C, după un parcurs de invidiat, înregistrând şase victorii şi două remize. În cele opt partide, echipa zălăuană a înscris nu mai puţin de 33 de goluri, primind doar două. În optimi, Viitorul a întâlnit echipa slovacă FK Spisska Nova Ves în faţa căreia a pierdut cu scorul de 4 – 3 după executarea loviturilor de departajare.
Evoluţie modestă la categoria 2001, unde Viitorul Zalău s-a clasat pe penultimul loc în grupă, înregistrănd şase victorii şi o remiză.
Cu patru victorii, două remize şi două înfrângeri, Viitorul Zalău s-a clasat pe locul patru la finalul meciurilor din grupă, la categoria 1999.
„Faptul că am jucat o finală mică la o categorie unde s-au înscris 26 de echipe spune multe. Per ansamblu, am obţinut cele mai bune rezultate de când participăm la acest turneu, unde în acest an am fost pentru a cincea oară. O evoluţi foarte bună a avut şi grupa Under 10, unde nu am piedut niciun meci în grupe, iar în optimi am fost învinşi la loviturile de departajare. Nu avem însă nicio scuză pentru evoluţie grupei de copii născuţi în 2001, unde ne-am clasat pe locul şapte în grupă”, ne-a declarat managerul Daniel Sabău.

Leave a Comment